fbpx

Stress op het werk maakt je vatbaarder voor Corona.

Het lijkt er steeds meer op dat een lage immuniteit bepalend is of je wel of niet ziek wordt na besmetting. Indien dit het geval is, is het dus belangrijk ons af te vragen hoe we een lage immuniteit kunnen versterken. Uiteraard spelen voeding, beweging, medicatie of vitaminesupplementen daar een belangrijke rol, maar dat is niet het hele plaatje. Ook stress leidt tot een verzwakte immuniteit. De oorzaken zijn bekend: de relatie, het gezin, de partner, het werk, tijdsdruk …

Het aantal burn-out’s en antidepressiva liegen er niet om!

Belangrijk dus om even stil te staan bij hoe we die stress kunnen verminderen en de immuniteit verhogen. Zowel jij, je gezin, je bedrijf zal er wel bij varen als blijkt dat een versterkte immuniteit de beste natuurlijke bescherming biedt tegen Covid-19.

Eén van de grootste oorzaken van stress is een job die niet matcht met je talenten:

Rond je 12 jaar, en later rond je 18 nog eens, heb je gekozen voor een bepaald opleiding. Echter, er is één probleem. De kans is heel klein dat je toen bevraagd werd om zo je kerntalenten te ontdekken. Gevolg: In je huidige job komen je talenten niet aan bod en met een beetje geluk heb je intussen een hobby gevonden waar je die talenten wél kan inzetten. Je uitlaatklep, dus. Helaas is de tijd waarin je je hobby kan beoefenen zeer beperkt, en dus komen je talenten veel te weinig aan bod.

Hoe zou het zijn diezelfde talenten elke dag te kunnen benutten in je job zodat je elke dag fluitend naar je werk gaat, ’s avonds moe maar voldaan terugblikt op alweer een dag waarin je het beste van jezelf hebt mogen geven en als een gelukkige ouder je kinderen oppikt van school? Of, voor de bedrijfsleiders onder ons, hoe ga jij jouw team helpen hun rol in je bedrijf af te stemmen op hun talenten, zodat ze met meer goesting aan de dag starten, beter presteren, nog klantvriendelijker zijn en zich proactief inzetten voor de groei van het bedrijf?

Investeren in talentendetectie bij jezelf en/of je team verdient zichzelf terug:

Het leidt tot een beter passende jobinhoud, minder stress, en dus hogere immuniteit, wat leidt tot minder ziekteverzuim en een kleinere kans op besmetting.

Wil je meer weten over jouw talenten of die van je medewerkers? Via loopbaancoaching of een ondernemerstraject brengen we jou dichter bij je talenten.

Klik hier en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Geïnspireerd op: Hylke Vandenbussche – De Tijd “Opinie” 10/08/20

Deel deze post:

Auteur

Datum en categorie