fbpx

Over ons – oud

Niet alles hoeft pure ernst te zijn: er mag ook gelachen worden

We komen beiden uit een nest waar deze filosofie de norm was. We volgden de voetsporen van onze ouders en werden ook hardwerkende zelfstandigen met nauwelijks tijd voor de kinderen of voor hobby’s. En toen ging het mis. Het bedrijf groeide in volume, maar het rendeerde niet voldoende. We konden het personeel niet motiveren, hadden geen tijd voor een lange termijnvisie en geen zicht op onze valkuilen. Werken werd vechten.

Dat het zo snel bergafwaarts ging met de winsten èn met onze energie, was eigenlijk een geluk. Het werd de start van een zoeken naar andere manieren van werken. Door het volgen van verschillende trajecten over mens- en teamontwikkeling, motiverend leiderschap en waarden gedreven ondernemen kregen we het bedrijf terug op de rails. Enkele jaren later konden we het verkopen.

Voor Ingrid was dit een herhaling van wat ze van thuis uit heeft ervaren. Ze zag hoe de zaak van haar ouders achteruitging in een markt die steeds meer verzadigde. Bovendien was haar vader wel een harde werker, maar ‘people skills’ en ondernemersspirit had hij niet. Dat was voor Ingrid een drijfveer om te onderzoeken wat mensen werkelijk energie geeft en motiveert.

Ruim 10 jaar coacht Ingrid professionals en teamleiders op basis van inzichten uit talentenmanagement, leiderschap en zelfsturing. Ingrid wil resultaat zien. Zichtbaar en meetbaar resultaat. Ze werkt liefst met kleinschalige bedrijven waar groei en reflectie mogelijk is.

Bart is na 7 jaar op zijn nieuwe koers nog steeds verbaasd dat ondernemen zo veel makkelijker kan. Uit ondernemersnetwerken en inzichten uit organisatieontwikkeling en ervaringsgericht coachen, leerde hij hoe succesvolle ondernemers hun leiderschap opnemen. En tijd hebben voor hun gezin en hobby’s.

De kennis die hij ten tijde van zijn familiebedrijf mistte, deelt hij met KMO’ers die met gelijkaardige hindernissen worstelen. Hij helpt ondernemers in hun rol als visionair, inspirator en ontwikkelaar. En dit vanuit een verbindende confronterende houding.

Onze conclusie? Het kan makkelijker. En met meer rendement en meer plezier.
We zijn gegroeid tot ‘volwassen ondernemers’ en doen nu wat op ons lijf geschreven staat.
​Met onze klanten hebben we lange-termijn relaties, zij zijn dankbaar en vol vertrouwen in wat we doen. 

Wat is opvallend aan ons?

Onze favoriete quotes:

Onze visie op ondernemen:
We geloven dat er in elke mens de kracht van een inspirerende leider schuilt.
Maar we stellen vast dat veel zelfstandigen zich verliezen in hard werken, de macht nemen en iedereen tevreden houden.
Deze zelfstandigen willen wij optillen naar ondernemers 2.0:
​ondernemers die visie hebben, die motiverend leiden en zich tegelijk gefocust èn vrij voelen.

​Wat is typisch Ingrid?

Mijn hele loopbaan cirkelt rond de volgende thema’s en opleidingen: Family Dynamics in Business, Storytelling, Coachen met Theory U, Talentgericht coachen, ThemaGecentreerde Interactie, Narratief counselen, Verliescounseling bij veranderingen, Voice Dialogue, Mindfulness, Beeldende therapie en Verbindende communicatie. 

Wat is typisch Bart?

Wij geloven in levenslang leren. Mijn favoriete werk- en leerterrein gaat over Effectief leiderschap, Corporate storytelling, Social media en online marketing, Organisatieprocessen en workflow, Bedrijfscommunicatie, Groepsdynamica en Karakterstructuren.